Nieuws – Sport Knowhow XL schrijft artikel over Handboek voor jonge sporters, topsporters, topsportouders – 12 mei 2022 

‘Handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders’ is de titel van het boek dat Patrick van Bruggen
– een gastouder voor spelers uit de opleiding van Ajax – op 15 april lanceerde. De uitgave bevat meer dan
honderd tips en handvatten voor (top)sporters en hun ouders, maar is ook geschikt voor de professionals
rondom (top)sporters.
Lees hier het hele artikel.

Podcast – Podcast 5 van 6 KNVB: ‘De rol van de ouder is groter dan brengen, ophalen en betalen’. – 16 mei 2022

In deze podcast geef ik aan wat kinderen graag zien bij hun ouders.
Onder andere de volgende punten komen kort aan bod:

1. Geduld: ontwikkelingen is geen sprint.
2. Laat je kind zelf dromen.
Uit onderzoek door Daniëlle van der Klein-Driesen blijkt:
3. Kinderen willen vertrouwen krijgen.
4. Kinderen willen positieve gemotiveerd worden.
5. Kinderen willen zelf praten over de wedstrijd/training/ervaring i.p.v ondervraagt worden.
De podcast is te beluisteren via: Spotify en Apple.

Topsportcast – Met studenten journalistiek Hoge School Utrecht – 20 mei 2022 

Ik mocht spreken over mijn boek: ‘Handboek voor jonge sporters, topsporters, topsportouders’. Met name over de rol die ouders het beste kunnen innemen om hun kind optimaal te ondersteunen, stimuleren en motiveren.
Onderwerpen die onder andere ook aan bod komen zijn:
1. Mindset
2. Geen selectie teams samenstellen tot een bepaalde leeftijd
3. Pedagogische handelen 
4. Doel stellen en eigenaarschap
5. Hoe zorgen Nederlandse coaches in China voor het verbeteren van de voetbalvaardigheden in de jeugdopleiding 
6. Jeugdspeler PEC Zwolle die vertelt waarin hij zich zelf ontwikkeld heeft.
7. Belang van ontwikkelen identiteit en overtuigingen van een kind in een BVO omgeving. Het kind is meer dan een topsporter.
Veel luisterplezier!

De podcast is te beluisteren via: https://lnkd.in/egNesyfx

Podcast lunchroom NH Radio – 30 mei 2022

‘Was vandaag te gast in het programma van Patricia Nagelkerke om te praten over mijn boek.

Veel luisterplezier! De podcast is te beluisteren via deze link. Interview zien via YouTube.

Nieuws – NLCOACH Patrick van Bruggen over de 18 mentale eigenschappen van een kampioen – 27 juni 2022 

‘Van Bruggen laat sporters zichzelf ontdekken met ‘achttien eigenschappen van kampioenen’. Onderzoek als (top)sporter wie je nu eigenlijk bent. Dit boek is ook uitermate geschikt voor coaches. Coaches leren beter hoe (top)sporters in elkaar zitten door dit boek te lezen.  Lees hier het hele artikel.

Nieuws – NOS media – Wat voegt volleybalcoach Murphy toe aan Oranje? ‘Geen abracadabra, klopt gewoon’ – 22-09-22

“Murphy is veel meer dan een volleybalcoach”, weet ook Patrick van Bruggen, die met medewerking van Murphy,
een boek schreef over talentontwikkeling en de mentale uitdagingen van topsport. “Ik ben ervan overtuigd
dat hij iets toevoegt, 100 procent.” NOS artikel helemaal lezen.

Nieuws – JTI

Wat is JTI? Lees hier wat JTI inhoudt.

Nieuws – Podcast The Dream Code – 12-10-22 – meer dan 1.000 luisteraars!

Te gast bij de podcast host Steyn Akkerman HJO bij #Victoria. Vragen die o.a. bod komen: Waarom heb ik het ‘Handboek voor jonge sporters, topsporters, topsportouders’ geschreven? Hoe ontwikkelt een talent zich optimaal. Welke steun verwacht een sporter van zijn ouder(s)? Wat is talent en waarom vind ik het ‘woord’ talent niet fijn? Hoe belangrijk is de mindset? Drie tips voor ouders en sporters. Dooddoeners die coaches niet meer moeten roepen.
Het is een super leuke podcast geworden. Record aan luisteraars is 700 personen. Gaat deze The Dream Code over de 700 heen. Ik hoop het wel met steun van jou! Link podcast The Dream Code S2 serie 01.

Nieuws – Talitha Sluman blij met gift en inhoud Handboek voor jonge sporters – 20-02-23

Sluman knikt beamend. Net als Moerbeek heeft zij geen vastomlijnd sportief doel voor komende week. ,,Dan leg ik mezelf alleen maar onnodige druk op. Ik werk meer met procesdoelen, zoals bijvoorbeeld het beter maken van mijn acties. Dit is voor ons allebei vooral een jaar waarin we in de eerste plaats beter moeten worden.”
Mooi om te zien dat steeds meer sporters werken met proces-, prestatie- en resultaatdoelen. Met hulp van Laura Jonker staat in mijn boek beschreven hoe je deze verschillende doelen kunt vaststellen. 

Financieel heeft het tweetal veel baat bij het Yvonne van Gennip-fonds, dat probeert jong sportief talent te ondersteunen. ,,Dat is echt heel belangrijk, want schermers moeten alles zelf betalen’’, stelt Moerbeek. ,,Financiële steun vanuit de bond is er niet, ik heb nu bijvoorbeeld veel hulp van mijn opa en oma.”

Sluman wordt onder andere gesteund door Patrick van Bruggen, die een boek schreef voor beginnende topsporters. ,,Daar heb ik heel veel aan”, vertelt zij.
Eigenlijk hadden papa en mama van Sluman dit boek voor hunzelf gekocht. Om te lezen welke tips erin staan voor sportouders. Dochter heeft het boek gepakt en maakt voor zichzelf aantekeningen wat ze gaat doen aan de hand van de praktische tips in het Handboek voor jonge sporters, topsporters, topsportouders. Krantenartikel

Nieuws – Jonge sportalenten blij met donatie Stichting Topprestaties – 21-02-23

Stichting Topprestaties heeft al doel jonge sporters financieel te ondersteunen. Doordat u mijn boek hebben gekocht en/of door de opdrachten die de Stichting Topprestaties krijgt om workshops voor (top)sportouders te verzorgen, heeft de Stichting in januari 2023 dertien verschillende jonge sporters financieel kunnen ondersteunen. De Stichting ondersteunt deze sporters via het Yvonne van Gennip Talentfonds.

Ik geef deze workshops aan (top)sportouders van kinderen bij (amateur) verenigingen, Nationale Sportbonden, Betaald Voetbal Organisaties, LOOT-Scholen, RTC e.d. Ik geef deze ouders handvatten op welke wijze ze hun sportkind(eren) het beste kunnen begeleiden, ondersteunen en faciliteren.

Op de website van de Stichting Topprestaties vindt u een overzicht van de sporters, die in januari 2023 een financiële ondersteuning hebben gekregen. Al deze sporters zijn u en de Stichting dankbaar.

De Stichting wil graag voor de zomer van 2023 weer een aantal sporters financieel gaan ondersteunen. Misschien kunt u de Stichting helpen bij de promotie van mijn boek en/of de workshops, die ik geef.

Boek promotie:
Google review

Post op je socials en mij taggen en/of volgen via de volgende kanalen:
LinkedIn 
Instagram: @patrick4965
Facebook
Twitter 
Voor de Stichting is het het beste als mensen het boek kopen via de website van de Stichting.

Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen, dat de Stichting hopelijk voor de aankomende zomer weer diverse sporters kan ondersteunen.

Nieuws – Podcast Steyn&Allberg – Ontwikkel je – Curlingouders – 05-03-23

Ik was door Steyn&Allberg uitgenodigd voor hun #podcast “Ontwikkel je”. #Titel van deze podcast: “#Curlingouders“.
Loslaten is op alle niveaus een Kunst! Moeilijk maar veel leerzamer voor de ander!

Het geeft de andere #vertrouwen, dat ze zelf kunnen opstaan, zelf hun fouten kunnen aanpassen, zelf hun vaardigheden kunnen verbeteren etc.

Zelfvertrouwen dat nodig is in je maatschappelijke carrière en zelfvertrouwen zorgt er ook voor dat je slagvaardig te werk durft te gaan. Ook als leidinggevende moet je jouw mensen los durven laten.

Hoe doe je dit? Luister naar de podcast en leer meer over psychologische veiligheid, vertrouwen geven en als leidinggevende niet constant bezig te zijn met je eigen positie als baas! Leer hoe je onder andere door een scan, medewerkers in hun kracht kunt zetten en hoe je medewerkers zelf verantwoordelijk maakt voor hun persoonlijke groei. #Autonomie geeft #motivatie. Durf het stuur letterlijk aan de ander te geven. Ben er voor als de ander hulp vraagt, maar probeer te voorkomen, dat jij alle vragen beantwoord.

Laat me s.v.p. weten wat jij van deze podcast vindt. Ik vind het altijd spannend of mijn verhaal aanslaat bij de luisteraars.

 

Nieuws – Podcast De Voetbalmoeder – 29-04-23

Ik was door Marita van der Gouw uitgenodigd voor haar podcast #5 De Voetbalmoeder. Luister deze aflevering podcast #5 van de Voetbalmoeder. Hoe heeft Marita deze podcast beschreven op Spotify? Dat kun je lezen onder de YouTube video van deze podcast.

In deze podcast ga ik in gesprek met Patrick van Bruggen. Patrick is ex-gastouder van Ajax en auteur van het handboek voor jonge sporters, topsporters en topsportouders. Hij geeft workshops aan ouders van (top)sporters en ondersteunt met zijn Stichting Topprestaties talentvolle sporters financieel. We praten over onze eigen ervaringen met kinderen en (top)sport, hoe ondersteun je als ouder je kind optimaal en wat kun je anders doen. Hoe jij je als ouder opstelt en ontwikkelt maakt deel uit van de ontwikkeling van je (sportende) kind. Kortom, wees je als ouder bewust van je eigen gedrag en de patronen waaruit dit gedrag voortkomt. Als ouder van een sportend kind kun je veel tips halen uit deze aflevering.
In mijn podcast ga ik, Marita van der Gouw, in gesprek met andere voetbalmoeders en (ervarings)deskundigen. Ik ben benieuwd naar hun ervaringen en kennis met betrekking tot het traject wat jongens en meisjes doorlopen bij Betaald Voetbal Organisaties. Ik hoop dat ouders die aan het begin van een dergelijk traject staan geïnspireerd raken en iets hebben aan de gedeelde tips. Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Het maken van deze podcast kost veel geld. Wil jij mij ondersteunen en samen onze kinderen op een gezonde manier laten sporten? Neem dan contact met mij op via e-mail: [email protected] of op de  Socials: www.instagram.com/devoetbalmoederopinsta www.facebook.com/devoetbalmoeder.

Nieuws – Topsportouders: ‘Balanceren tussen ondersteunen en loslaten’ – website schaatsen.nl – 09-11-23

In de wereld van topsport spelen de ouders een cruciale en soms complexe rol. Patrick van Bruggen schreef een handboek voor jonge sporters, topsporters en hun ouders en geeft workshops, waarin zijn inzichten, tips en voorbeelden worden gedeeld. De verhalen van de familie van Patrick Roest, Lindsay van Zundert en Chris Huizinga laten eveneens zien waarom de rol van topsportouders zo belangrijk is. Lees het hele artikel op Schaatsen.nl

 

 

Nieuws – Topsportouders: ‘Jeugdvoetbal Fundamentels – Internationale podcast’ – 13-02-24

Robin is de host  van deze podcast. Als voetbalmoeder wilde ze veel meer weten over talentontwikkeling
in de sport. Op haar uitnoding ging ik met de auto naar Antwerpen op deze podcast op te nemen.
Podcast: ‘een zee aan tips voor sportcoaches, (top)sportouders en jonge sporters met als gast Patrick van
Bruggen’.

 

 

Nieuws – Langs ’t lijntje – Leiden amateur voetbal – 28-03-24

Naar aanleiding van de inspiratiesessie / workshop voor ouders van jeugdvoetballers bij RCL Leiderdorp verschenen de volgende berichten op Langs ’t Lijntje. 
week bericht 30 2024 en

Lopend vuurtje 34 tweede bericht in artikel.

Mooi als mensen de workshops waarderen.